top of page
Search
  • Andreas Accoe

Internationale Dag tegen Dak- en Thuisloosheid

Woonnota

Begin 2015 kwam de Vlaamse Jeugdraad naar buiten met hun standpunt Wonen in Armoede. Jong Gent in Actie volgde de ontwikkeling van dit standpunt mee op. Samen met Uit De Marge en de Vlaamse Jeugdraad organiseerden de jongerenverenigingen van het Netwerk in oktober 2015 een actiemoment rond deze problematiek.


Uit gesprekken met jongeren en hun verenigingen werd een nota opgesteld die tot op de dag vandaag nog steeds actueel is. Want in dit jaar alleen al bereikt Jong Gent in Actie 17 dak- en thuisloze jongeren, het merendeel sofasurfers.


De nota uit 2015 kan je hier lezen.


Straatwezen

In 2019 heeft Jong Gent In Actie in samenwerking met het Jean-Jacques Collective en het S.M.A.K. een participatief kunstproject op poten gezet. De volgende foto en bijhorende tekst komen uit deze expositie, ze zijn het verhaal van een jongeman in Gent.

“De nacht- of crisisopvang is geen optie. Het is er onveilig en veel mensen hebben een drugsprobleem. Ik was vroeger ook verslaafd maar ben gelukkig afgekickt. Als ik daar zou slapen vrees ik te hervallen. Daarom slaap ik nu vaak op straat, ik weet plekken in en rond Gent waar niet veel mensen komen en waar ik niemand stoor.”


Foto: Jean-Jacques Collective

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page